Vil du annonsere her banner
Vil du annonsere her banner

Australia lager «elektrisk motorvei» som blir helt gratis første året

Delstaten Queensland lar en 200 mil sammenhengende strekning med motorvei få 18 hurtigladestasjoner driftet på fornybar strøm.

- Annonse -

Det «elektriske veinettverket» skal gå øst i delstaten, delvis langs kystlinjen, fra Cairns via Coolangatta til Toowoomba.

Ifølge The Guardian skal det bli gratis å lade fra de 18 hurtigladestasjonene i de første tolv driftsmånedene, dette som en del av myndighetenes promotering av elbilbruk.

I en sammenlikning med norske forhold ville det ha vært som om man kunne kjøre strekningen Skien – Vadsø fram og tilbake gratis så ofte man ville i et år, med elbil.

Få elbiler i dag, men sterk økning ventes

Det er bare ca 700 elbiler i Queensland i dag.

Tallet er ventet å stige kraftig i tiden framover. Den australske miljøvernministeren Steven Miles opplyser at halvparten av husholdingene i delstaten vil vurdere kjøp av elbil eller hybridbil i løpet av de neste to årene

Dette kommer fram i en offentlig undersøkelse som nylig er gjort i Queensland. Et flertall av de spurte i undersøkelsen svarte at forbedringer i infrastrukturen på hurtiglading ville øke tilbøyeligheten deres til å kjøpe elbil.

Queensland er CO2-synder nr 1

Queensland er den delstaten i Australia som slipper ut mest CO2, og den nest største utslippssektoren er transport. I 2014 slapp transportsektoren ut 21,1 millioner tonn CO2, og det er ifølge The Guardian nesten en dobling siden 1990. Halvparten av transportutslippene kommer fra persontransport.

Teknologiselselskapet Tritium har fått kontrakten på levering av hurtigladernettverket til motorveien i Queensland. Utbyggingen er ventet å ta seks måneder.


Ill.foto: Fra Brisbane, hovedstad i Queensland (Pixabay)

- Annonse -

Lignende artikler

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT