Statoil har inngått avtale med det argentinske energiselskapet YPF om felles leting etter olje i den landbaserte Bajo del Toro-blokken i Neuquén-bassenget i Argentina.

En foreløpig intensjonsavtale ble signert i Genève fredag av Statoils konserndirektør for

Sergio Giorgi (t.v.) og Tim Dodson underskriver avtale mellom YPF og Statoil. (Foto: Statoil)

leting, Tim Dodson, og YPFs direktør for forretningsutvikling, Sergio Giorgi. Det er Statoil som melder dette på sine hjemmesider.

Statoil skal ha en 50 prosents deltakerandel i letelisensen som gjelder Bajo del Toro i Neuquén-bassenget, og YPF skal ha de øvrige 50 prosent. YPF er operatør. Som vederlag skal Statoil godtgjøre YPF for tidligere kostnad som er påløpt i blokken og finansiere 100% av kostnaden for visse fremtidige aktiviteter, heter det.

Tim Dodson sier at «dette er et leteprosjekt med potensial for lettolje i en skiferformasjon av verdensklasse, Vaca Muerta».

Vil undersøke offshore Argentina

Bajo del Toro ligger i den midt-vestre delen av Argentina, og området det skal letes i dekker 157 km2, ifølge Statoil. Den endelige avtalen skal framforhandles i løpet av de nærmeste månedene. Distriktsmyndighetene i Nequén-provinsen må godkjenne avtalen før den eventuelt kan iverksettes.

I fjor inngikk Statoil en avtale med YPF om å gjennomføre en studie på mulighetene for utvinning på den argentinske kontinentalsokkelen.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?