MDG fikk 26,5 prosent av stemmene, nesten ti prosent mer enn Arbeiderpartiets 17 prosent på andre plass.

På tredje plass kom SV med 13 prosent, ifølge skolens nettsider. Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet fikk henholdsvis 12 og 2,5 prosent. Heller ikke Kristelig Folkeparti, med «bibelbeltet» som et tradisjonelt sterkt område, gjorde det spesielt godt med sine fem prosent. Venstre fikk sju prosent og Senterpartiet omlag to prosent.

Under skolevalget ved kommunevalget for to år siden fikk MDG ni prosent, så oppslutningen til vinnerpartiet har økt markant. Da var Arbeiderpartiet størst med 30 prosent.

Steinerskolen – en bastion for MDG

Under skolevalgene for fire år siden fikk MDG 3,8 prosent, samlet for hele landet. I 2011 var tallet 1,4 prosent.

Også i 2015 hadde en Stavangerskole, Steinerskolen, sterk MDG-oppslutning. Partiet fikk da 36,7 prosent av stemmene, men et godt MDG-valg på Steinerskolen er et mye mer ventet utfall enn på andre skoler. En annen sterk skole for MDG for fire år siden var Persbråten VGS i Oslo, der 14,5 prosent stemte grønt.

På fylkesbasis i 2015 gjorde MDG det best i Oslo, Akershus, Hordaland og Rogaland under skolevalgene, med henholdsvis 7,5; 4,9; 4,2 og 4,1 prosents oppslutning.


Foto: Stavanger Katedralskole/Facebook

- Annonse -