- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Lokale motiver med global effekt.

Årets miljøfotograf (EPOTY) er kåret av det internasjonale CIWEM-instituttet.
Det var håpet i blikket på den unge jenta, der hun tråler en søppelfylling for verdier sammen med sin mor, som var avgjørende for juryen. Vinneren, den 20 år gamle Quoc Nguyen Linh Vinh fra Vietnam, sa om situasjonen: “Jenta virket lykkelig mens hun småpratet med sin mor og kikket opp på de mørke skyene. Det var så rørende. Hun kunne ha lekt med vennene sine, nytt barndommen i stedet for å være der.”
Vinh er en profesjonell fotograf med et sterkt miljøengasjement og fokus på å finne praktiske løsninger for å redde planeten. Han jobber ofte randsonene av byen og i ødelagte skogsområder for å fange glimt av folks hverdagsliv, heter det i pressemeldingen fra CIWEM. Konkurransen er ti år i år, og hadde for anledningen kjendiser som Stephen Fry og Helen Glover i juryen. Den ble skapt for å søke å gi folk et annerledes blikk på samtidige sosiale og miljørelaterte utfordringer; bærekraftig utvikling, forurensning, menneskerettigheter.

Her er de andre kategorivinnerne:

Jose Luis Rodriguez fikk Changing Climates-prisen for bildet ‘Flight for Life’ – en Kingfisher frosset i forgrunn med forurensende tungindustri som dystert bakteppe.

 

Raju Ghosh vinner den urbane kategorien med ‘Struggle’, som portretterer de belastningene monsunklimaet påfører det indiske subkontinent.  Bildet viser en gutt mellom to oversvømte bygninger i et fattig område som ikke har infrastruktur til effektivt å lede vannet bort.

 

Vinner av mobilkamera-kategorien, Lloyd Ericson Castro Rodriguez, med bildet ‘After The Monsoon’ kommenterer: “På tross av de forholdene gutten lever under har han det gøy med å fosse gjennom vannet på sykkelen sin…”

 

Vinneren av Young Environmental Photographer of the Year er Syed Umer Hasan med bildet ‘Karachi Wildlife’.  Karachi er en av verdens raskest voksende byer, og har samtidig et stort løshundproblem. På den ene siden blir hundrevis forgiftet, noe som vekker fordømmelse blant dyreaktivister og andre, men samtidig blir tusenvis av mennesker bitt hvert år. “Dette er kjente tredje verden-problemer som hverken folk eller dyr fortjener, og bildet mitt belyser dette viktige temaet” uttaler Hasan.

Konkurransen er ment å gi fotografer fra hele verden muligheten til å nå ut til verden med miljø- og klimamotiver som viser lokale påvirkninger, og som samtidig har en global relevans.

Vil du vite mer, og se tidligere års vinnere? Besøk www.epoty.org.

- Annonse -