Solenergiselskapet Otovo fikk bærekraftpris

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Prisen «Årets håndtrykk» ble overrakt av klima- og miljøminister Vidar Helgesen og Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad onsdag kveld, under Aftenpostens bærekraftkonferanse, «Kloden Vår».

De tre kandidatene som var nominert til finalen i «Årets håndtrykk» var Otovo, marinbiologene i DD Waters og Norsk Klimanettverk. Det er en fagjury på seks personer med ekspertise innen klimaspørsmål som plukker ut vinneren, i tillegg til bidraget fra en allmenn avstemning på Storebrands hjemmeside. Vektingen av de to kriteriene var 70/30.

Løsning for solcelleanlegg «overalt»

Prisvinneren Otovo bruker data om solinnstråling og bygninger sammen med en egenutviklet algoritme for å planlegge solcelleprosjekter på vanlige hustak, garasjer og låver. Løsningen baserer seg på de laveste prisene som er mulige å oppnå med et nettverk av solcellemonteringseksperter landet over.

– Vi skal investere pengene i å utvikle programvaren så vi kan tilby denne løsningen i andre land enn Norge, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Vil ekspandere i utlandet

Prisen som ble utdelt heter «Årets håndtrykk» og er på en halv million kroner. Det er Storebrand som har opprettet prisen for å belønne bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som gjør en forskjell på bærekraftsfeltet. Prisen kommer samtidig med selskapets 250-årsjubileum.

Otovo opplyser at de starter opp i Sverige denne vinteren, og i tillegg vurderer man ekspansjon i land med høyere klimautslipp.

Tidligere i høst ble det klart at Otovo inngår samarbeidsavtale med elektrokjeden Elkjøp. Solcelleanleggene til Otovo vil bli solgt i Elkjøp-butikkene, og så vil Otovo stå for konfigurasjon og installasjon hos kundene hjemme.

I juli i år fikk selskapet tilført 60 millioner i ny kapital da en aksjeemisjon førte til at OBOS og Akershus Energi gikk inn på eiersiden.


Foto: Konferansier Ole Mathismoen fra Aftenposten og salgssjef Christel Mathiesen i Otovo under prisutdelingen i Oslo onsdag 8. november 2017 (Otovo / Aftenposten Live).

- Annonse -