Fra venstre Pål Kårbø, fylkesvaraordfører i Hordaland, Øyvind Leistad, utviklingsdirektør i Enova, Julie Andersland byråd for klima, kultur og næring i Bergen og Ole Johannes Tønnessen daglig leder i Uno-X Norge. Foto: Cecilie Bannow

Stasjonen i Åsane får om kort tid følge av nok en stasjon som leverer hydrogen. Den skal komme på Søreide, også der med Uno-X som operatør.

Reitangruppen-eide Uno-X har fått økonomisk støtte fra Enova til bygging av hydrogenstasjonene i Bergen. Greenstat AS – et selskap involvert i grønne omstillingsprosjekter – har hatt rolle som pådriver knyttet til de samme stasjonene.

– Vi ønsker å gi hydrogenbilen en reell sjanse hos norske bilister, derfor bygger vi energistasjoner som tilbyr hydrogen. I dag har vi åpnet Uno-X Åsane, og når vi om kort tid åpner Uno-X Søreide vil Bergen ha to hydrogenstasjoner. Da håper vi at hydrogenbil blir et aktuelt alternativ for bilister i Bergensområdet, sier daglig leder i Uno-X Norge, Ole Johannes Tønnessen, i forbindelse med åpningen av Åsane-stasjonen.

Greenstat i Bergen har allerede flere hydrogenbiler på stallen. (Foto: Greenstat)

Hydrogenbiler i bestilling

Fylkesvaraordfører i Hordaland, Pål Kårbø, stod for den offisielle åpningen (bildet). Til stede var også byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland, samt markeds- og utviklingsdirektør i Enova, Øyvind Leistad.

Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune, Greenstat, Bergen Bilutleie og Bergen Taxi har hydrogenbiler i dag, og flere aktører har bestilt slike biler, blir det opplyst.

Tilskudd fra fylkeskommunen

Aktører innen transportsektoren i Hordaland lokkes med en økonomisk gulrot fra fylkeskommunen, dersom de investerer i hydrogenbiler.

– Fylkeskommunen ønsker at mange kan ta i bruk den nye hydrogenfyllestasjonen, og vi har satt av midler til en støtteordning for kjøp av brenselcellebiler til næringsvirksomhet i 2018. Målgruppen er drosjer og andre transportbedrifter. Tilskuddene blir lyst ut i vår og er en del av fylkeskommunen sitt kontinuerlige arbeid for å redusere klimagassutslippene, sier fylkesvaraordfører i Hordaland, Pål Kårbø.

Tror Bergen kan bli Norges hydrogenbilhovedstad

– Nå har vi forhåpentligvis en hydrogenrevolusjon på trappene, og jeg håper og tror vi kan bli Norges hydrogenbilhovedstad – Bergen er allerede Norges suverene elbilhovedstad. Byrådets mål er en fossilfri by innen 2030, og da er arbeidet aktører som Uno-X gjør for utbygging av infrastruktur for nullutslippskjøretøy helt avgjørende, uttalte byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland, under åpningen av stasjonen i Åsane i Bergen.

Senere i 2018 skal Uno-X åpne to hydrogenstasjoner i Akershus fylkeskommune, også de med støtte fra Enova.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?