Donald Trump kalles sjefsfornekteren.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

(The Guardian) USAs president Donald Trump har sagt i et intervju som skal sendes i opptak på den britiske TV-kanalen ITV i dag, søndag, at han vil kunne ta USA inn i Parisavtalen igjen, men bare om den endres kraftig.

Det var i juni i fjor at Trump kunngjorde at landet trekker seg fra den globale klimaavtalen. I dag er USA alene i verden om å stå utenfor.

I intervjuet sier han, ifølge The Guardian, at Parisavtalen, slik den nå er, er «katastrofal for USA», og «urettferdig».

– Hvis det ble laget en god avtale … er det alltids en sjanse for at vi kunne gå inn igjen, sier Trump i intervjuet.

– En vitamininnsprøyting

Reaksjonene har vært blandet etter at Trump trakk USA ut. Selv om kritikken har vært gjennomgående hard, har ikke beslutningen bare blitt sett på som negativ. USAs delstater er i betydelig grad i stand til å drive egen klimapolitikk og iverksette tiltak, uten at det settes føderale stengsler.

Heller ikke fra miljøhold har man bare sett svart på det:

«Donald Trumps varsel om å trekke USA fra Paris-avtalen ble en vitamininnsprøytning som førte til en vekkelse vi aldri ville klart uten presidentens innsats», uttalte visepresidenten i WWF USA Verdens naturfond, Lou Leonard.


Foto: Wikimedia Commons / Michael Vadon

- Annonse -