NSB-teamet mottok prisen på MESH i Oslo tirsdag (Foto: Terje Lind Bjørsvik)

Nykommer til topps

NSB ble tirsdag ettermiddag kåret til årets mest bærekraftige bedrift, etter at Sustainable Brand Index ble lagt frem. Indeksen er en studie basert på mer enn 35.000 kundeintervjuer, og tar for seg bærekraft, merkevarebygging og kommunikasjon. Det er første året at transportselskaper har blitt vurdert, og da gikk altså statsbanene til topps, med Flytoget på andreplass. I fjor var det Tine som fikk æren.

– Tusen takk til alle som har stemt oss fram. Vi mener at denne prisen egentlig ikke går til NSB, men til alle som velger å reise miljøvennlig med tog fremfor å ta bil eller fly. Dere sparte Norge for utslipp tilsvarende 340 000 biler i fjor. Tusen takk for bidraget, sier konsernsjef Geir Isaksen i en pressemelding fra NSB.

– Vi mener det er en riktig avgjørelse å inkludere transportselskaper i undersøkelsen. Transport står tross alt for en tredjedel av all klimautslipp i Norge. At vi skulle vinne også kom som et sjokk, sier Margrethe Sagevik, bærekraftsjef i NSB-konsernet.

Av mer enn 70 foretak er dette topp ti:

1. NSB
2. Flytoget
3. Stormberg
4. Røros meierier
5. Q-Meieriene
6. Kiwi
7. Tesla
8. IKEA
9. Tine
10. Nordic Choice Hotels

NSBs fremoverlente holdning til ny teknologi ble også nevnt, og samarbeidet med danske GreenMobility for å tilby el-biler for utleie til kundene er et eksempel på grep som nok gjør enda mer for selskapets grønne profil. Dette har vi omtalt i en tidligere artikkel. Miljøsjef Margrethe Sagevik trakk også frem det faktum at den generelle grønne bevisstheten blant befolkningen også har økt markant det siste året, og at toget blir sett på som fremtidens måte å løse de store samferdselsutfordringene på, spesielt ut og inn av de store byene. Denne tydeliggjøringen av samfunnsansvaret har nok hjulpet NSB til toppen av lista. Det er rett og slett IN med tog.

Konserndirektøren presenterte planene om å leie ut elbiler og teste ut selvkjørende busser. (foto: Terje Lind Bjørsvik)

 

 

- Annonse -
Vil du annonsere her?