Ståle Sørensen trekker seg som talspersonkandidat for MDG (Foto: MDG / Flickr)
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Sørensen begrunner avgjørelsen med at han mener partiet nå er mer tjent med ro enn en kampvotering inn mot landsmøtet.


De siste ukene har vært tunge for De Grønne og vi sliter med et ledelsesvakuum, skriver Sørensen videre i sin beskjed som er lagt ut på hans Facebook-side.

MDGs landsmøte skal i mai velge ny talsperson etter Rasmus Hansson som tidligere har varslet sin avgang.

Sørensen skriver blant annet dette:

«Når jeg ble spurt av flere om å stille som talsperson for De Grønne, og da i realiteten som Rasmus Hansson sin etterfølger , så var jeg først i tvil. Det er et ærefylt oppdrag, men det er virkelig også å hoppe etter Wirkola. Aller helst hadde jeg sett at Rasmus hadde fortsatt en ny periode.

Når jeg nå allikevel stilte som kandidat så var det for partiets beste.

Fordi mange støttet opp om mitt kandidatur og hadde tro på meg og fordi jeg selv mener at jeg har svært mye å bidra med. Denne prosessen har aldri dreid seg om meg selv, mitt eget ego eller mine ambisjoner: Fra min side har den utelukkende dreid seg om å gjøre det som er rett for videre vekst og muligheter for Miljøpartiet De Grønne.

Det er også utfra denne logikken jeg herved konkluderer:

Jeg trekker mitt kandidatur som talsperson.

Det gjør jeg fordi jeg mener partiet nå er mer tjent med ro enn en kampvotering inn mot landsmøtet. De siste ukene har vært tunge for De Grønne og vi sliter med et ledelsesvakuum.

Dette vakuumet kan ikke fortsette helt frem til landsmøtet, partiet må samle seg og stille seg bak en kandidat. Denne kandidaten bør allerede nå kunne prøvesitte talspersonstolen og jobbe med å presentere partiet utad.»

 

Ståle Sørensen representerer MDG i Buskerud og Drammen, og sitter i fylkestinget og i bystyret og formannskapet i Drammen.

I sin melding i dag skriver Sørensen at han støtter Arild Hermstad, Hordaland, som ny talsperson. Den tredje kandidaten som er nominert er Farid Sharati fra Vadsø og Finnmark.

MDGs andre talsperson er Une Aina Bastholm, som også er valgt inn på Stortinget. Hun er i fødselspermisjon og som vara i hennes sted stiller Per Espen Stoknes.


-Annonse-

 

 

 

 

 

- Annonse -

1 kommentar

Comments are closed.