Scandic-hotellene fjerner sugerør og cocktailpinner i plast

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Scandic Hotels, Nordens største hotellkjede, har besluttet å fjerne sugerør og cocktailpinner i plast fra alle sine 280 hoteller.

– Som et ledd i vårt arbeid med bærekraft arbeider vi med å fjerne alt av engangsmateriale i plast. Ved å fjerne alle sugerør og cocktailpinner i plast kutter vi nå totalt forbruket med 1,3 millioner sugerør og 120.000 cocktailpinner hvert eneste år. I tillegg skifter vi ut plastlokkene på våre take away-kaffekrus med biologisk nedbrytbare lokk, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Scandic varsler sitt plastreduserende tiltak kun dagen etter at EU-kommisjonen presenterte en tiltakspakke for å redusere plastsøppel i EU. Ifølge Aftenposten produserer hver innbygger i EU 31 kilo plastavfall bare i emballasje hvert eneste år, noe som til sammen utgjør 16 millioner tonn plastemballasje. Kommisjonen ønsker å forby flere engangsprodukter av plast som blant annet bestikk, servise og sugerør.


 

- Annonse -