Det er nettstedet Grafkom.no som skriver om saken i dag. Et forskerteam ledet av skotske James Longcroft, og i samarbeid med selskapet Choose Water, står bak nyvinningen.

Nå arbeides det med å få godkjent en patent. Videre finansiering er planlagt å skje via crowd funding. Går det som teamet håper vil en masseproduksjon med tilhørende lansering kunne skje i september i år.

Non-profit

Flaskens ytterste lag er produsert av resirkulert papir, og den har en vanntett innside som er laget av en nyutviklet komposittløsning. Men hele flasken skal være raskt nedbrytbar uten skadelige virkninger, lover utviklerne.

Korken oppgis å være laget av stål, og krever en nedbrytingstid på 1 år. Det sies ikke noe om korkens virkninger for et dyr som svelger den. Plast forekommer ikke i produktet.

Choose Water har en tidlig flaskeversjon klar som ennå er «litt røff i kanten». En vellykket crowd funding-kampanje vil sette selskapet i stand til å kjøpe inn nye maskiner som vil kunne gi flaskene den siste riktige finishen, melder selskapet. De nye maskinene vil også øke produksjonskapasiteten kraftig, heter det.

Det hører med til historien at 100 % av overskuddet fra driften av Choose Water doneres til bistandsorganisasjonen Water for Africa.


Fotocollage: Naturpress / Materiell fra Choose Water
- Annonse -
Vil du annonsere her?