Annabelle Lefébure-Henriksen er ny leder av Fairtrade Norge

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Hun tiltrer stillingen som daglig leder i Fairtrade Norge i midten av september, og overtar for Terje Vigtel. Vigtel har vært konstituert i stillingen.

Annabelle Lefébure-Henriksen kommer fra stillingen som bærekraftsansvarlig i klesfirmaet Varner Retail AS. Hun er er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har en mastergrad i internasjonale forhold og samfunnsansvar fra Institut Catholique de Paris. Hun har vært styremedlem i Stiftelsen Miljømerking (Svanemerket), Initiativ for etisk handel og bransjestyret for sko og tekstil i bransjeorganisasjonen Virke.

– Jeg har selv erfart at Fairtrade er et nyttig og effektivt verktøy for næringsliv som vil ta ansvar, og jeg ser frem til å bruke mine erfaringer i arbeidet med å fremme Fairtrade i Norge, sier Lefébure-Henriksen.

– Fairtrade er en viktig aktør innen feltet jeg brenner slik for: bærekraftige verdikjeder og anstendige arbeidsforhold. Det spesielle med Fairtrade er at det forener råvareproduserende småbønder og arbeidere i Sør, med kommersielle aktører i Nord. Disse blir et team i arbeidet for et mer bærekraftig jordbruk og en handelspraksis som muliggjør anstendige liv, utvikling og klimatilpasning. Jeg ser frem til å synliggjøre dette og styrke Fairtrades posisjon i det norske markedet, sier Annabelle Lefébure-Henriksen, den nye lederen av Fairtrade Norge.


 

- Annonse -