Foto: Anders Hellberg
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Greta Thunbergs «Skolestreik for klimaet» utenfor riksdagshuset i Stockholm er nå inne i sin niende dag.

Målet med manifestasjonen er å få politikerne i Sverige til å ta ansvar og gjøre klimaspørsmålet til det viktigste i valget.

Hittil har flere støtteaksjoner blitt avholdt i Sverige, blant annet i Borås der bildet under er fra.


Nå er det klart at det planlegges en større støtteaksjon også i Norge. Det er miljøorganisasjonen Natur og Ungdom som arrangerer den på fredag (7.), og det er den siste skoledagen som Greta bruker til å streike, før valget i Sverige 9. september.

På Facebook skriver NU:

Natur og Ungdom oppfordrer til solidaritetsaksjon og skolestreik. På fredag klokken 12 streiker vi for å demonstrere mot kunnskapsløse politikere som ikke evner å ta klimakampen alvorlig. Hvis vi unge skal få en god fremtid er vi nødt til å kutte utslippene umiddelbart.

Hva synes du om at dette initativet nå begynner å spre seg også til andre land, og at du via internasjonale medier har lykkes med å påvirke mennesker over hele verden?

– Jeg synes det er bra at klimasaken får oppmerksomhet. Men dette at flere og flere mennesker nå også engasjerer seg, det er veldig sterkt å se, sier Greta Thunberg til Effekt.

Også i Sverige ser fredag den 7. september ut til å bli en dag da mange kommer til å ville besøke Greta utenfor rikdsagen på Mynttorget i Stockholm. Mer om det senere.


Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen er en del av en serie.

- Annonse -