Kullobbyisten Wheeler blir permanent miljøsjef i USA

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Andrew Wheeler erstattet den skandalebefengte Scott Pruitt som EPA-sjef da han måtte gå av. Nå melder internasjonale medier at Wheeler – som var konstituert i stillingen – av president Donald Trump – er innstilt til formelt å få jobben.

Senatet skal godkjenne en slik ansettelse.

Fra miljøhold kommer det sterk kritikk av nomineringen av Wheeler.

– Å sette en kull-lobbyist som Andrew Wheeler til å lede EPA er som å gi en tyv nøklene til bankvelvet. Som fungerende EPA-administrator har Wheeler holdt døren åpen for selskaper innen kull, gass, olje og giftige kjemikalier, og prioritert disses profitt framfor trygghet og helse for våre familier, uttaler Michael Brune, Sierra Club, ifølge CNN.

Sierra Club er en miljøorganisasjon som opererer i USA og Canada.

LES OGSÅ: Tidligere kull-lobbyist blir ny miljøsjef i USA


 

 

- Annonse -