Helene Ødven (Foto: Facebook).

Daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helene Ødven (bildet), har tatt rollen som frontfigur i kampen mot naturinngrep fra vindkraftindustrien.

– Det er fint å se at flere og flere folk forstår konsekvensene av de store og evige naturinngrepene som kommer som følge av vindkraftanlegg. Mange blir også provosert over at vindkraftindustrien skal tjene penger på å ødelegge urørt natur. Det fins mange andre og bedre alternativer, sier Helene Ødven i et innlegg på hjemmesidene til BHT.

Alternativene hun ser for seg er effektivisering av eksisterende vannkraftverk, solcelleteknologi, bølgeenergi, isolere bygninger bedre og at det må legges bedre til rette for en storstilt satsning på havvind.

Her er videoen som er laget av den nasjonale kampanjen mot vindkraftutbygging (artikkelen fortsetter under videoen):

https://www.facebook.com/helene.odven/videos/10156639561080027/

 

– Her har Norge mulighet til å ta en ledende posisjon i verden. I tillegg legges det nå til rette for at private husstander kan få bedre styring på eget strømforbruk gjennom AMS-målere.

Rask økning av utbyggingstakten

Ifølge en oppdatert oversikt fra Vindportalen.no er det pr desember 2018 installert 1623 MW vindkraft i Norge, mens det er besluttet å bygge, eller er under bygging, 1996 MW. Ferdig utbygd gir dette en årspoduksjon på 11.692 GWh.

I 2016 utgjorde produksjonen fra norske vindkraftverk 1,4 % av Norges totale elektrisitetsproduksjon.

Her er NVEs liste over samtlige utbygde vindkraftverk i Norge.

Tror på en ny folkeaksjon

Helene Ødven fikk flagget vindkraftmotstanden på et svært synlig vis da hun nylig ble intervjuet i tv-programmet Norge Nå. En spørreundersøkelse foretatt av NRK viste at 78 % av de spurte sa nei til bygging av vindmølleparker i flere fjellområder.

Ødven mener dette kan være starten på en stor folkeaksjon i hele Norge.

– Dette er nok et bevis på at folk utrolig glad i og stolt av det norske landskapet, naturverdier og at de er veldig opptatt av friluftsliv. Vi jobber intenst med vindkraftsaken, og føler vi blir ansett som en veldig viktig samfunnsaktør. Svært mange tar kontakt med oss og ønsker å støtte oss i dette viktige arbeidet vi gjør for å ta vare på naturen vår for kommende generasjoner, sier Ødven.

50.000 underskrifter på den nasjonale vindkraftkampanjen som er dratt i gang, bør være innen rekkevidde, tror hun.

På nyåret starter møtevirksomhet med alle politiske partier på Stortinget. Tema: Vindkraftutbygging.

– Dette er en stor allmenn sak, det er snakk om det største arealbeslaget i norsk historie, sier Helene Ødven.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?