Alice Brown, medlem av BirthStrike. Foto: Skjermdump / stillbilde / Facebook-video.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

60 kvinner og menn har ifølge BBC til nå meldt seg inn i nettverket, og tatt et standpunkt om ikke å få barn.

Gruppen kaller initiativet både en erklæring og en solidaritetsgruppe.

– Den naturlige verden kollapser, og det er i ferd med å skje akkurat nå. Jeg er så skuffet over responsen fra myndighetene på denne krisen, og jeg er helt vettskremt. I fjor besluttet jeg for meg selv at jeg kan ikke sette barn til en slik verden, fortsetter Pepino, som også er kjent som vokalist det britiske elektronika-bandet Vault.

Etter at hun tok kontakt med andre, blant annet på Facebook, skjønte hun at det var flere som følte og tenkte det samme som henne. Resultatet ble BirthStrike.

– Det er viktig å gå ut å fortelle offentligheten at det er folk der ute som er så redde for dette at vi faktisk ikke tør å ha en familie, sier Pepino til BBC-intervjueren.

Alice Brown (bildet), en av de andre som har sluttet seg til BirthStrike-nettverket, forteller om hvorfor hun har tatt det samme valget som Pepino.

– Hver dag er en kamp for meg. Jeg er så deprimert, føler håpløshet. Bare det jeg leser om nå, at insektene er i så sterk tilbakegang at det truer med å kollapse hele naturen […] det er så tøft å sette seg ned og ta inn alt dette. Men jeg har gjort det, og det har gitt meg en frykt som jeg aldri har kjent på tidligere. Grunnen til at jeg har sluttet meg til BirthStrike er at jeg ikke vil bringe denne frykten videre, sier Brown.

BBCs video fra intervjuet her:

På sitt nettsted har BirthStrike skrevet en tre punkts info:

  • Det eksisterer en voksende gruppe mennesker som er for redde til å skaffe seg barn på grunn av et økologisk Armageddon.
  • Vi styrer etter en kurs som heter «ingen framtid», og regjeringen har hånden på rattet.
  • Våre ledere har overlatt oss til artsoverskridende selvmord via økonomi og business som er uten regler.

Erklæringen (deler av den) til BirthStrike lyder slik:

«Vi som har skrevet under erklærer at vår beslutning om ikke å bære fram barn skyldes alvoret i den økologiske krisen og de nåværende myndigheters mangel på inngripen mot den eksistensielle trusselen. Usikkerhet om framtiden, fortvilelse for våre arters forhold til våre habitater og hverandre, kanalisere tid til aktivisme og opprør – alt dette er vår felles motivasjon.»


 

- Annonse -