Dyrearten som mer enn noen annen har symbolisert WWF, den kinesiske pandabjørnen. Foto: Wikimedia Commons.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

OPPDATERT MED NY SAK: Solhjell om anklagene: – Vi tar det svært alvorlig


Den amerikanske nettavisen Buzzfeed News mener å ha dokumentasjon på at WWF blant annet har finansiert og trent opp paramilitære grupper og godkjent drap på inntrengere i naturparker.

Filter Nyheter skriver om saken i dag, som den første blant norske medier. Buzzfeed News skal ha jobbet med saken i et år.

Anklagene mot WWF omfatter også vold, «omfattende tortur» og andre overgrep. Aktiviteten skal ha inngått i organisasjonens arbeid for å bekjempe krypskyting av truede dyrearter. WWF har igangsatt intern gransking, forteller kildene. Forbrytelsene skal ha skjedd i seks land i Afrika og Asia, deriblant Nepal og Kamerun.

Representanter for organisasjonen sier til Buzzfeed News at de ser det som sitt «umiddelbare ansvar å komme til bunns i anklagene», skriver Filter Nyheter.

Nominert til Nobels fredspris

Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) har nominert WWF som fredspriskandidat for 2019. Til Filter Nyheter sier han at saken er veldig alvorlig.

– WWFs kamp for ville dyr skal ikke føre til overgrep mot krypskyttere. Det er helt uakseptabelt. Men vi skal være skikkelige, og vente på at dette undersøkes og politietterforskes i de landene det er avslørt, og behandles i rettssystemet, sier Eide, som ikke holder en teori om planting av en svertekampanje for en umulighet.

– Jeg sier ikke at dette har skjedd her, men det er viktig å ha i bakhodet at slikt skjer, sier Eide.

Norsk pressemelding senere i dag

TV-kjendisen Ben Fogle har allerede reagert på nyhetssaken om WWF. Fogle er blant annet kjent for en TV-serie der han besøker mennesker som har valgt et liv i ensomhet i fjerntliggende naturområder. Ben Fogle har vært WWF-ambassadør, men på Twitter skriver han søndag at han med umiddelbar virkning har suspendert sin rolle.

Det har i skrivende stund ikke kommet offisielle uttalelser fra WWF Norge om saken, men til Naturpress opplyser kommunikasjonsavdelingen at det blir sendt ut en pressemelding i løpet av dagen. Vi kommer tilbake med oppdatering.


 

- Annonse -