Fredrik Myhre fra WWF Verdens naturfond i svevet.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

For tre år siden ble Bjørn Kjærand Haugland, dengang direktør for bærekraft i DNV GL, nå fersk toppsjef i næringlivets klimanettverk Norge 203040, utfordret av Passion for Ocean til å stupe for havet, 

Den utfordringen tok han (se video og artikkel her), og løste oppgaven iført mørk dress.

Catharina Frostad (t.v.) og Christine Spiten med undervannsdronen Blueye.

Sammen med Oslo Business Region og Bymiljøetaten tok Passion for Ocean opp igjen tråden etter at Naturpress skrev en artikkel om det for noen uker siden. En tydelig finger med i spillet hadde Bjørn Kjærand Haugland, Robin Dale Oen og Erik Kjerpeseth. Det naturlige var å bruke fredag 22. mars til badingen, dagen da titusenvis av unge mennesker i Norge streiket for klima.

Flere steder rundt om i landet ble det arrangert stup for hav og klima, deriblant i Trondheim, Oslo, Bergen, Lofoten, Tromsø, Stavanger og Sandefjord.

Passion for Ocean har reagert på at mange barn mener at voksne ikke tar dem på alvor, men responderer med kommentarer som «så fint at dere er engasjerte» og «så søte dere er».

I sin støtteerklæring skriver Passion for Ocean at de ønsker å gi barn og unge en bekreftelse på at de tas på alvor.

«Vi vil vise dem at vi er villige til å strekke oss langt utenfor komfortsonen for å endre vår negative påvirkning på klima generelt og havet spesielt. Og vi ønsker å starte endringen her og nå», skriver organisasjonen.

Catharina Frostad, Clean Sea Solutions: – Næringslivet må ta ansvar.

– Næringslivet må ta ansvar

Catharina Frostad fra Clean Sea Solutions var en av dem som stupte i det kalde vannet på Sørenga i Oslo. Hun er også ambassadør for Miljøhovedstaden Oslo.

– Det var Robin Dale Oen og Dale Oen Experience i Bergen og som utfordret ledere til handling for havet, og ikke bare snakke. Dette ble tatt videre til Oslo og flere andre steder i landet, sier hun til Naturpress.

– Vi gjør det også for å støtte klimastreiken. Jeg håper det vi gjør viser at vi vil komme lenger enn bare å snakke om holdninger. Folk er klar over problemet, det er på tide å gjøre noe med det. Når det gjelder marin forsøpling ønsker vi at næringslivet må ta ansvar, sier Frostad.

Se bilder fra badingen på Sørenga i Oslo her:


Alle foto: Naturpress

- Annonse -