Selger klimakompenserte pakkereiser

TUI, verdens største reiselivskonsern, vil fra 1. mai selge reisepakker til nordiske kunder, der hele klimafotavtrykket ved reisen kompenseres ved kjøp av utslippskvoter.

Ill.foto: Pixabay
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Forutsetningen er at kundene bor på selskapets egeneide hoteller eller flyr med selskapets egne fly.

Den reisende blir ikke belastet for kostnadene, opplyser TUI. Totalt omfattes mer enn 200 hoteller av ordningen, og alle flyavgangene til TUI Nordic og TUI Airways.

TUI AG er et multinasjonalt reiselivskonsern med hovedkontor i Hannover og Berlin. Det er det største fritids- og reiselivsselskapet i verden, og eier reisebyråer, hoteller, flyselskaper, cruiseskip og butikker. Konsernet eier seks europeiske flyselskaper med over 130 fly.

Fram til 2016 het selskapet Star Tour her i Norge.

Vil bli klimanøytral innen 2030

Konsernet har som målsetting å bli klimanøytral reisearrangør innen 2030, og denne klimakompensasjonen er neste steg i selskapets bærekraftstrategi, heter det i en pressemelding.

Fra og med i dag er det mulig å se hvilke hoteller og avganger som kompenseres klimamessig.

Investerer i fornybart i Asia

TUI har selskapet South Pole som partner for klimakompensasjon. TUI opplyser at de investerer i prosjekter som er innenfor rammeverket satt av FNs Clean Development Mechanism (CDM), rammeverket som er en del av Kyoto-avtalen.

Disse prosjektene utvinner energi fra solkraft, vind, vann og biogass i India, Thailand og Vietnam, ifølge TUI – steder der «energien ellers ville blitt utvunnet fra eksempelvis kull, noe som fører til økte utslipp.»

Prosjektene TUI støtter bidrar også til sosioøkonomisk utvikling som utdannelse, jobbmuligheter og investering i lokal infrastruktur, heter det.

– Det å reise er fantastisk. Det gir oss mulighet til å tilbringe tid med våre nærmeste, og vi får oppleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrar turisme til arbeidsplasser og utvikling av lokalsamfunn over hele verden. Mange steder er turisme lokalsamfunnets viktigste inntektskilde. Våre kunder vil fortsette å reise på ferie, og vi skal jobbe videre med å finne de beste løsningene for fremtiden. Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, sier Alexander Huber, administrerende direktør i TUI Nordic.


 

- Annonse -