Klimaforsker Michael Mann (t.v.) og Facebook-sjef Mark Zuckerberg. Foto: Wikimedia Commons.

The Daily Caller er ifølge nettstedet Think Progress delvis finansiert med midler fra Charles og David Koch, kjent for sine milliardformuer opptjent i fossilindustrien.

Et nettsted som sjekker troverdigheten til nettpublikasjoner, Media Bias/Fact Check, skriver at The Daily Caller er en kilde som må faktasjekkes på hver eneste artikkel.

Koch-brødrene har støttet finansielt en rekke andre grupperinger som er kjent for å spre  desinformasjon om klimaproblematikk. Greenpeace i USA har laget en oversikt der det listes opp 92 virksomheter eller organisasjoner som skal ha mottatt tilsammen over 127 millioner dollar fra Koch-brødrene i løpet av årene 1997 til 2017.

Disse 92 virksomhetene har stått bak angrep på klimaforskning eller klimaløsninger, ifølge Greenpeace.

Facebook har kommet i skuddlinjen for en annen sak i USA; en manipulert video av den demokratiske politikeren Nancy Pelosi som nylig gikk viralt på sosiale medier. Hastigheten på denne videoen er redusert til 75%, slik at talen til Pelosi blir snøvlende og hun virker beruset. Facebook ville ikke ta ned videoen, og til Washington Post var begrunnelsen at «vi (Facebook, red.anm.) har ikke en policy som sier at informasjonen du poster på Facebook må være sann».

Se video fra Washington Post, med riktig og manipulert versjon her:

Klimaforsker Michael Mann mener Facebook-holdningen gjør at også kampen for klima blir skadelidende.

– Når det gjelder kampen for å hindre katastrofale klimaendringer er Facebook ingen alliert. De er en fiende, skal Mann ha uttalt.

Til Think Progress uttaler Mann videre:

– Dette viser at Facebook faktisk er medsammensvoren med tvilsomme spillere som søker å spre desinformasjon gjennom internett. Vi må nå se dem (Facebook) som et nytt verktøy i verktøykassen som brukes av fossile interesser og plutokrater for å forvirre offentligheten og beslutningstakere.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?