Volkswagen planlegger 36.000 ladepunkter i Europa

Utbyggingen av ladepunkter for elbil skal skje ved egne fabrikker og hos om lag 3000 forhandlere, samt satsing på tjenestene Elli og «We Charge». Innen 2025 skal 36.000 punkter være i drift.

ID-serien til Volkswagen. Ill.: VW.
- Annonse -

Slik ønsker den tyske bilgiganten å legge til rette for en rask omlegging til elektrisk mobilitet i hele Europa.

Selskapet slår i en pressemelding fast at i hjemlandet Tyskland er ladeinfrastruktur en stadig viktigere faktor for at e-mobiliteten skal slå gjennom.

– Å lade en elektrisk bil må bli like enkelt og selvfølgelig som å lade en smarttelefon. Derfor trenger vi betydelig flere offentlige ladestasjoner, og enkle regler for installering av private ladebokser. Volkswagen sender her et tydelig signal, og vi engasjerer oss på alle nivå for å bygge ut ladeinfrastrukturen, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.

Investeringer for en kvart milliard euro

Ifølge planen til VW skal det investeres i infrastruktur for totalt 250 millioner euro, eller om lag 2,6 mrd kroner. Av de 36.000 ladepunktene som er planlagt skal Volkswagen stå for 11.000 selv.

Annonse

Beregninger som bilfabrikken har gjort viser at 70 % av elbilladinger vil bli gjort hjemme eller ved arbeidsplassen.

For å møte dette behovet vil Volkswagens datterselskap Elli fra 2020 tilby komplette ladeløsninger for firma og privatkunder. I Tyskland bygges for eksempel 4.000 ladepunkter ved Volkswagens egne anlegg, men flere av disse vil være offentlig tilgjengelige.

Ladepunkter ved kjøpesentre

Offentlige ladestasjoner vil bli brukt i ca. 25 % av ladeoperasjonene, viser undersøkelsene.

Tjenesten «We Charge» skal i nær fremtid gi kundene tilgang til hele 100 000 ladepunkter, og på litt lengre sikt opptil 150 000 ladepunkter. Det legges planer for partnerskap med kjøpesenterkjeder, slik at kundene enkelt kan lade elbilen mens de handler. En avtale med britiske Tesco er i starten, og flere kjeder vil komme til, opplyser selskapet.

400 hurtigladestasjoner innen 18 måneder

Elbilmodellene i ID.-familien til Volkswagen vil få lang rekkevidde, heter det – uten at selskapet definerer hva «lang» er – og de kan lades med hurtiglading.

Mer en 400 hurtigladestasjoner skal være etablert innen 2020, med opptil 2.400 ladepunkt langs hovedveier og motorveier i Europa.


 

- Annonse -