Dette er fra en Extinction Rebellion-demonstrasjon på Stortinget i 2019. Foto: XR.
- Annonse -

Et av medlemmene i aksjonsgruppen Extinction Rebellion, Dag Kolstø, satt i publikumsgalleriet da han avbrøt Stortinget i dag.

Kolstø kom med en appell til representantene.

– Min sønn er enda ikke født. Han kommer til verden i august. Han kan ikke snakke for seg og kommer ikke til å få stemmerett før det er for sent å motvirke klimakatastrofen.

Ifølge en pressemelding som XR har sendt ut ble den planlagte debatten avbrutt i flere minutter, før Kolstø ble ført bort av vekterne.

Kolstø sa til representantene at “dere kan ikke ta tre måneders sommerferie uten i det hele tatt å ha anerkjent katastrofen vi står overfor. Dere må erklære klima- og økologisk krise. Gjør det for min sønn, vær så snill”.

– Hvorfor lytter dere ikke til forskerne? ropte Kolstø. – Forskerne understreker at det kreves handling fra styresmaktene som historien aldri har sett maken til.

Dag Kolstø (29) er gårdbruker fra Vestfold og aktiv i den globale borgerrettsbevegelsen, som krever at styresmaktene erklærer klima- og økologisk krise. Extinction Rebellion vil ha effektiv tverrpolitisk innsats i pakt med FNs klimapanels 1,5C–rapport, som advarer om store farer forbundet med klimasammenbrudd.


 

- Annonse -