Statsminister Erna Solberg (H).
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Naturvernforbundet sier seg i en pressemelding svært skuffet over Solbergs holdning.

– Dette handler ikke om å «låse» oss, statsminister, men om at vi skal ta vår del av ansvaret i den globale klimadugnaden. Vi kan ikke kjøpe oss fri fra vårt spesielle historiske ansvar for klimakrisen. Hele essensen i Elvestuens forslag til endring i klimaloven er at kuttene skal skje uten kjøp av kvoter. Uten dette er det ingen betydelig endring, sier Silje Ask Lundberg, lederen i Naturvernforbundet.

Solberg enig i målet

— Verden skal til netto null utslipp, og da må vi også ned med 90-95 prosent. Da er det stort sett bare husdyra igjen, sa Klima- og miljøminister Ola Elvestuen blant annet, til Dagbladet tidligere denne uken.

Han sa også:

– Folk må ta inn over seg at vi skal slutte helt med fossile drivstoff. Fra motorsaga til cruiseskipet. Alt må vekk. Ikke til 2030, men til 2050.

Solberg sier seg enig i at Norge skal nå målet om å være et lavutslippssamfunn, definert til 90-95 prosent.

– Så er det 30 år til, og hvilke mekanismer som kommer til å være tilgjengelig, hvilken teknologi som kommer til å være tilgjengelig, det vet vi ikke i dag.

«Statsministeren leder en regjering som deler ut rekordmange tillatelser for mer oljeutvinning»

Naturvernforbundet mener Solberg fraskriver klimaansvar.

– Solberg har sagt flere ganger: «I klimakampen er kun seier godt nok.» Samtidig leder statsministeren en regjering som øker utslipp og deler ut rekordmange tillatelser for mer oljeutvinning. Nå åpner hun også for at «våre» klimamål kan oppnås ved kutt som ikke tas i Norge. Mens ungdommer streiker for klima over hele verden, og land som Danmark og Storbritannia øker sine klimamål, fraskriver Solberg seg klimaansvar, sier Ask Lundberg.


 

- Annonse -