Foto: Katrine Lunke.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Infinitum minner oss på at gevinsten ved panting omfatter mer enn «bare» utslippskutt.

– Det har alltid vært viktig å pante, men i sommer er det trippelt viktig. Du får mer penger enn i fjor, CO2-kutt er mer nødvendig enn noen gang, og du er med på å påvirke andre land til å innføre pantesystem. Dette er tre gode grunner til å pante alt, sier kommunikasjonsdirektør Randi Haavik Varberg i Infinitum.

Panten gikk opp i fjor høst. Nå får man to kroner for små flasker og bokser, og tre for store.

– Verden lar seg inspirere av norske pantere

– Vår norske panteordning betyr mye for klimaet, men betydningen blir mye større når vi bidrar til etablering av samme ordning i andre, mye større land. Økt oppmerksomhet rundt klima og havplast gjør at mange land vurderer en panteløsning, sier Varberg.

Infinitum opplyser at de det siste året har hatt besøk av delegasjoner fra 24 land som ønsker å lære av Norge.

– Det er den høye panteandelen vår som imponerer og inspirerer i andre land. Derfor kan alle bidra til bedre systemer rundt i hele verden ved å huske å pante alt i sommer. Det har aldri vært viktigere, sier Varberg.

– Vi håper på panterekord!


 

- Annonse -