Hanne Iversen Rye, leder for bærekraft i Fremtind. Foto: Fremtind.

Men 17 %, eller nesten 670.000 nordmenn oppgir at miljøhensyn påvirker sommerferievalget.

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind Forsikring.

– Vi forsikrer folk både hjemme og på reise. Det betyr også at vi forsikrer det som representerer de største utslippene i hverdagen, og vi ønsker å veilede kundene til å ta mer bærekraftig valg i hverdagen, sier Hanne Iversen Rye, leder for Bærekraft i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, i en pressemelding.

I Oppland og Hedmark bryr de seg minst

Nesten halvparten (48 prosent) av de spurte oppgir at de ikke tenker på miljø og klimautslipp i det hele tatt når de velger sommerferie. De som bryr seg minst om dette er de som bor i Oppland og Hedmark.

Av de 670.000 som sier at miljø og klimautslipp gjør at de blir i Norge oppgir 270.000 av disse at de vil unngå å fly, og har såkalt flyskam. De som bryr seg mest om dette er folk i Oslo og Buskerud.

– Vi mener at undersøkelsen viser at folk beveger seg fra å bare bekymre seg for klima til at vi faktisk endrer valgene vi gjør. Det er også interessant å se at elbileiere tar større hensyn til miljø i sine valg for sommeren enn det de som eier fossile biler gjør. Det kan tyde på at holdninger og atferd smitter over på andre valg vi gjør, sier Iversen Rye.

Klima påvirker mer enn frykt for sykdommer

Tidligere erfaringer og økonomi er det som i størst grad påvirker sommerferievalget til nordmenn. Nesten 300.000 oppgir at frykt for terror påvirker valgene, mens klimautslipp påvirker sommerferievalget i større grad enn både frykt for sykdommer og naturkatastrofer. Kun 1 prosent av de spurte oppgir at de frykter flystreik i sommer.

Den elektroniske undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse for Fremtind Forsikring, i tidsrommet 14.05 til 23.05 2019, med 1662 respondenter.


 

- Annonse -