Båteierne merker værendringene, og det gjør forsikringsselskapene også

Foto: Naturpress.

I september i fjor ble det innrapportert dobbelt så mange båtskader som i samme periode i 2017, ifølge forsikringsselskapet If.

Selskapet frykter at kraftige høststormer på nytt skal gi mange båteiere en kjedelig avslutning på båtsesongen, og viser til at ekstremvær med kraftig vind og voldsomme regnskyll blir stadig mer vanlig.

Atle C. Strøm, som er produktsjef for båtforsikring i If, ber folk med båt ta sine forholdsregler. Båter og bryggeanlegg er spesielt utsatt for tidlige høststormer, understreker han.

– Endringer i været de siste årene gjør at vi som båteiere må være enda bedre forberedt på ekstremvær enn bare for få år siden, sier han.

Lokal forurensingsfare

Selv om en båt er forsikret fører en skade til ekstrajobb for alle involverte i saken. If legger vekt på at det også er et miljøaspekt med i bildet, ved at havarerte båter lett kan lekke bensin eller diesel og med det forurense lokalmiljøet. Strøm oppfordrer derfor båteiere til å ta noen ekstra runder i havna og følge med på nabobåtene.

Folk med selvlensende båter må være ekstra på vakt, advarer han.

– Selvlensende båter er ekstra utsatt. Om høsten kan løv eller annet tette utløpet, og båten fylles med vann. Resultatet er at den blir liggende tungt i sjøen, utløpet for selvlenser kommer under vann og du ender opp med en selvsynkende båt. Båter med stor motorbrønn og lavt akterspeil er også utsatte dersom de blir liggende med mye sjø rett inn mot hekken, sier Strøm.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?