Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Norge. Foto: Flickr, Stortinget, Morten Brakestad.

Bård Vegar Solhjell skal lede bistandsorganisasjonen i de neste fire årene, skriver Transit magasin.

— Norad er eit av dei viktigaste kunnskapsmiljøa for internasjonale spørsmål i Noreg, og forvaltar det meste av norsk bistand. Utviklingsministeren har gjort samanhengen mellom klima og fattigdom til ei hovudsak, til dømes i sin særs gode redegjørelse til Stortinget frå i vår, skriver Solhjell på sin Facebook-side.

Solhjell kommer fra jobben som generalsekretær i WWF, Verdens naturfond.

— Eg har hatt ei spennande og lærerik tid i WWF. For kort, ikkje slik eg såg det for meg, men viktig og engasjerande. Eg fekk også her jobbe med dei viktigaste spørsmåla i verda. Eg tek meg erfaringar og lidenskapen for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og natur er avgjerande for eit lands utvikling, og eg vil gjerne bidra til å styrke denne samanheng slik.

Solhjell har en fortid som både miljøvernminister og kunnskapsminister, og han har vært nestleder i SV, stortingsrepresentant og statssekretær på Statsministerens kontor. I WWF Verdens naturfond, har han vært generalsekretær i den norske avdelingen siden 5. mars 2018, da han tok over for Nina Jensen.

WWF Verdens naturfond skal nå sette i gang prosessen med å finne Solhjells etterfølger. Nestleder Karloline Andaur er i mellomtiden konstituert som generalsekretær.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?