Ny byråd for næring og eierskap, Victoria M. Evensen, stor for den offisielle markeringen av rivestarten på Lambertseter sykehjem. Foto: Oslo Omsorgsbygg.

Et nytt sykehjem på Lambertseter i Oslo skal stå ferdig i slutten av 2022. Det skal bli et miljøvennlig og hensiktsmessig sykehjem med 130 plasser.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Maria Evensen, markerte torsdag rivestarten på Lambertseterhjemmet.

– Vi lever lenger og blir eldre. 80, 90 og opp mot 100 år er ikke lenger uvanlig. Det er fantastisk, men krever også at vi som samfunn stiller opp og bidrar til at også eldre mennesker kan leve gode liv i vår by, sa Evensen under markeringen, ifølge en pressemelding.

– I Osloløfte 6 i byrådets politiske plattform lover vi blant annet å sørge for at alle eldre får en aktiv alderdom med den omsorgen og hjelpen de trenger. For de som ikke lenger kan bo hjemme, er tilbud som Lambertseterhjemmet helt vesentlig, sa byrådet.

Victoria Maria Evensen gikk selv opp i gravemaskinen og foretok første grabbetak for å fjerne inngangspartiet på det gamle bygget fra 1969, dog med litt faglig bistand.

Det nye Lambertseterhjemmet blir på 14.700 kvm med 130 sykehjemsplasser og et dagsenter for 20 brukere. Bygget er dimensjonert til 220 ansatte. Utearealene er over 6,6 mål tomt, og inkluderer en sansehage på bakkeplan, ute- og oppholdsarealer på hver etasje og to takterrasser.

Skal bygges fossilfritt

– Et av hovedmålene til Omsorgsbygg er å bygge, drifte og forvalte miljøvennlige bygg med inneklima i verdensklasse, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

– Det innebærer blant annet at vi må sette et minst mulig fotavtrykk når vi bygger. Lambertseterhjemmet skal bygges fossilfritt, med ambisjon om mest mulig utslippsfri byggeplass. Det ferdige bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM Excellent. Like viktig som å bygge miljøvennlig er at bygget oppleves som godt å være i, for både beboere og ansatte, sier Bøhler.

Bedriften HENT er kontrahert som entreprenør, og med seg har de firmaene AIP og AF Decom som skal stå for rivingen av det gamle bygget. LINK Arktitektur er arkitekt og landskapsarkitekt i prosjektet.


 

- Annonse -