Dette er de to nyeste ellastebilene til Posten Norge, Fuso eCanter fra Daimler. Foto: Posten Norge.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Posten Norge har kjøpt inn to av denne modellen, som lages av Daimler. Begge skal kjøres i Oslo, og erstatter diesellastebiler.

De to modellene, Fuso eCanter, er de første av sitt slag i Norge, og blir også de hittil største elektriske bilene i Postens flåte av el-kjøretøy. Begge kjøretøyene skal erstatte en dieselbil, melder Posten.

Den ene, Bring-bilen, skal brukes av Bring Home Delivery, som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2.7 tonn vil bilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler, blir det opplyst.

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak.

– Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Et av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten, i pressemeldingen.


 

- Annonse -