Kickstarter Strandryddeuka i Fredrikstad, og hele Norden er med

Hvert år bidrar tusenvis av frivillige til å rydde i hele Norden og frivillige fra Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Færøyene og Åland er ute og rydder på den nordiske strandryddedagen. Sammen med Miljøstiftelsen Elv og Hav og Kystlotteriet inviterer Hold Norge Rent og Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler pressen til ryddeaksjon og fellesnordisk satsing mot marin forsøpling ved Foten badeplass i Fredrikstad. Foto: Hold Norge Rent.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det skjer førstkommende lørdag 5. september, ved Foten badeplass i Fredrikstad.

Sammen med 8 nordiske organisasjoner har Hold Norge Rent etablert den Nordiske Strandryddedagen. Ryddeaksjonen i Fredrikstad organiseres av Pelletspatruljen og det skal ryddes pellets fra containerlekkasjen i februar.

Tusenvis av ryddere i hele Norden

Nordisk strandryddedag 2020 samler Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland til en felles nordisk dugnad for havet, og denne lørdagen i

Fanny Pindsle er Hold Norge Rents ryddegeneral, og leder for den store Strandryddeuka. Foto: Hold Norge Rent.

september skal tusenvis av frivillige fra hele Norden ut og rydde.

Nordic Coastal Clean Up eller Nordisk strandryddedag, ble gjennomført for første gang i 2017. Den rapportereres å ha vært en stor suksess både med hensyn til mobilisering av frivillige til opprydding av marint avfall og med hensyn til kunnskaps- og erfaringsoverføring på tvers av landegrensene.

– Samarbeid gjør oss sterkere, og Hold Norge Rent var aldri i tvil om at Nordisk strandryddedag ville både berike oss som organisasjon og styrke den norske og nordiske kampen mot marin forsøpling, sier prosjektleder for Nordisk strandryddedag, Fanny Pindsle, i en pressemelding.


 

- Annonse -