Styreleder Eivind Salen i Motvind Norge: – Vi har hatt voksesmerter siden starten, men har alltid vokst videre for det. Foto: Motvind Norge.

De kaller seg landets raskest voksende natur- og miljøvernorganisasjon, og der har de utvilsomt sine ord i behold.

Ifølge styreleder Eivind Salen er Motvind Norge snart oppe i 19 tusen registrerte medlemmer, og dermed har økningen vært formidabel og rask. Organisasjonen ble stiftet i 2019, og så sent som i juni 2020 var medlemstallet «bare» knappe 12 000.

Skal styrke kampen mot vindkraft fram mot valget

Nå varsler organisasjonen at kampen mot vindkraft skal styrkes fram mot stortingsvalget til neste år, og at laget skal styrkes.

Dette gjøres ved at styreleder Eivind Salen skal ha en mer operativ rolle og «enda bedre kontakt med medlemmene.» Aina M. Hauge blir kommunikasjonssjef, mens John Ivar Myklebust blir leder for organisasjon og utvikling, heter det i meldingen.

Stillingen som generalsekretær foreslås avviklet, og Rune Haaland går over til å arbeide spesielt med finansiering av den sterkt voksende virksomheten.

– Flere hundre tusen medlemmer på Facebook-sider

På mindre enn ett år har vi blitt en slagkraftig organisasjon som har bidratt sterkt til å endre synet på og holdningene til vindkraft. Vi har snart nittentusen betalende medlemmer og flere hundre tusen medlemmer på våre Facebookgrupper. Vi styrker nå organisasjonen administrativt, og med en tydelig struktur på kommunikasjonsarbeidet skal vi få bedre kontakt både med medlemmene og samfunnet, sier styreleder Eivind Salen.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?