Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: motvind Norge

Gytis Blazevicius, leder i NU og Truls Gulowsen, leder i NVF. De opplever motsatt medlemslojalitet. Foto: Naturvernforbundet.
Natur og Ungdoms leder Gytis Blaževičius mener koronapandemien må ta sin del av skylden for medlemsflukten.
Motvind Norge. PFU.
Artikkel kan ha svekket organisasjonens troverdighet, mener anti-vindkraft-organisasjonen.
Teknologien og systemene som kreves for å oppnå besparelsene skal ifølge rapporten allerede være tilgjengelige.
"Om Zephyrs planer for Gautestad ikke stanses raskt, har vi en ny splittende vindkraftkrig på gang i Agder. "
– Motvind Norge jobber for å bevare både urørt natur og områder der folk lever og ferdes, og det motiverer meg, sier Gaute Grøtta Grav.
Vidar-feltet ligger 36 km fra Hvaler, og midt i en viktig fuglekorridor. Turbinene blir opptil 340 meter høye, dersom de bygges.
LO tok ut søksmål på vegne av de tre, men nå er saken løst. Søksmålet omfattet også selskapet Solar Mobil, og var et krav om arbeidsgiveransvar. Motvind Norge skriver i dag at det var tidligere generalsekretær Rune Haaland som "uten å informere organisasjonen og i strid med interne retningslinjer, pådro...
Markering i Oslo i dag mot vindkraftutbygging fikk oppslutning av om lag 150 personer.
Vindkraftmotstanden i Norge er tidvis preget av hets og hard retorikk, der aksjonistenes krav om folkelig medbestemmelse av enkelte parres med referanser til andre verdenskrig eller negative beskrivelser av politikere som «landssvikere».
– Retten har kommet fram til at det ikke foreligger feil ved konsesjonsmyndighetens vedtak som gjør konsesjonen ugyldig, heter det i kjennelsen.