Innfløkt for vindkraftmotstanderne. Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -

I en pressemelding som styret i Motvind Norge sendte ut tirsdag, stiller de seg «svært undrende til at Rune Haaland i dag uttaler til enerWE at han stiller sin plass til disposisjon».

Dette fordi engasjementet med Solar Mobil AS og Rune Haaland allerede er avsluttet, slås det fast.

Solar Mobil AS er firmaet som Rune Haaland ble innleid fra, til jobben som generalsekretær i Motvind Norge.

Dermed er den fra før innfløkte tvisten mellom generalsekretær (tidligere eller fortsatt – her er partene helt uenige) Rune Haaland og styret i Motvind Norge, tilsynelatende ikke kommet nærmere noen løsning. Motvind Norge har nå engasjert advokatfirmaet Johs. A. Aspehaug, Partner i Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS, til å håndtere tvisten mellom Solar Mobil AS og organisasjonen.

Styret skriver at de ikke lenger har tillit til Rune Haaland, og de anser at ansettelsesforholdet er avsluttet. Alle fullmakter som er gitt til Solar Mobil og/eller Haaland er tilbakekalt, og han har heller ingen disposisjonsretter.

I et intervju med E24 sier imidlertid Rune Haaland at han fortsatt er generalsekretær i Motvind Norge.

– Jeg registrerer at styret mener at jeg ikke er generalsekretær. Men jeg er fortsatt generalsekretær til det er gjennomført et landsmøte, sier Haaland til avisen.

Haaland holder fast på at han har en muntlig avtale om at engasjementet hans som generalsekretær skal vare ut oktober. Han etterlyser også opplysninger om hvilket mislighold han skal ha gjort seg skyldig i, som kan gi styret rett til å si opp avtalen dem i mellom.

– Jeg er en proff fyr som er leid inn, jeg er ikke ansatt. Jeg er en «hired gun» for organisasjonen. Det jeg skal sørge for, er å sikre at jeg sitter som generalsekretær til et lovlig valgt landsmøte har valgt et nytt styre, sier Haaland i intervjuet med enerWE.

Nestleder Harald Dagfinn Kjelstad i Motvind-styret sier til E24 at Haaland ikke har gjort noe galt, men at avtalen hans er gått ut. Han grunngir likevel en anklage om mislighold.

– Det at han har kalt inn til landsmøte er en form for mislighold, sier Kjelstad.

En løsning på tvisten ser ikke ut til å være rett rundt hjørnet. Men ekstraordinært landsmøte holdes i alle fall 31. oktober.


- Annonse -