Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand og administrerende direktør for Storebrand Asset Management. Foto: Storebrand.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Fondet blir et av de største  av sitt slag i Norden. Det nye fondet etableres og forvaltes av AIP Management.

Dette selskapet er PKA, PenSam og Storebrand Asset Managements sitt felles investeringsselskap, som allerede investerer mer enn 30 milliarder kroner iblant annet vindmølle- og solcelleparker på vegne av PKA og PenSam.

– Dette markerer starten på vår satsing innenfor infrastruktur som investor og kapitalforvalter, og gjør det mulig for oss å bidra ytterligere til det grønne skiftet, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand og administrerende direktør for Storebrand Asset Management.

– Kundene våre viser stor interesse for denne typen langsiktige investeringer med stabil avkastning og positiv påvirkning. Dette samarbeidet gir kundene våre tilgang til et stort nytt område, og får dermed mulighet til å diversifisere investeringene sine ytterligere. Vi på vår side, ser frem til å utvide denne delen av virksomheten, sier Saugestad.

– Løfter ambisjonene til et nytt nivå

Storebrand går inn i AIP Management som den første investoren utenfor Danmark, samtidig som at de eksisterende investorene øker investeringene sine med 50 prosent.

Det er bærekraftige investeringer som står i sentrum for de tre investorene, slås det fast  i meldingen som er sendt ut i dag.

– Med en samlet investering på 45 milliarder i en av de største klima- og infrastrukturfondene i Norden, løfter vi våre felles ambisjoner for bærekraftige investeringer til et nytt nivå. Ved at en så stor og erfaren investor som Storebrand blir med, gjør at vi kan styrke AIP Management ytterligere. Dette viser også suksessen AIP har hatt siden plattformen ble etablert i 2012 og at modellen er unik, ikke bare i dansk sammenheng, men også i et internasjonalt lys, sier Jon Jonsen, administrerende direktør i PKA.

– Sterkere sammen, i Norden

Torsten Fels, administrerende direktør i PenSam, understreker verdien av det nordiske samarbeidet:

– Med samarbeidet over de nordiske grensene viser vi at vi er sterkere sammen. Det er nettopp denne typen samarbeid som er nøkkelen, slik at vi på vegne av våre medlemmer, kan fortsette å skyve den grønne overgangen i riktig retning.

– Vi er veldig glade for tilliten PKA og PenSam viser AIP med de økte forpliktelsene til dette fondet. Samtidig er vi stolte over å kunne tiltrekke oss Storebrand som en medinvestor og medeier til AIP-plattformen. Vi ser frem til å fortsette å gjennomføre den vellykkede investeringsstrategien og levere attraktiv risikojustert avkastning til nåværende og fremtidige investorer, sier Kasper Hansen, daglig leder hos AIP.


 

- Annonse -