Ill.foto: Unsplash.

FNs utviklingsprogram, UNDP, har spurt 1,2 millioner mennesker i 50 land om deres syn på klimaendringer.

«Peoples Climate Vote» er den største undersøkelsen i verden som er gjort på dette temaet. Norge var ikke blant landene som var med. Hovedfunnet er at nesten to tredjedeler av de spurte mener klimaendringene representerer en global krise.

Den mest anbefalte løsningen på klimakrisen blant de spurte var bevaring av skog og jordarealer. Deretter kommer bruk av fornybare energikilder som sol og vind, mens klimavennlige landbruksmetoder kommer på tredjeplass. Det minst populære tiltaket var overgang til plantebasert diett, kun 30 % av de spurte var enig i dette. I Tyskland og Storbritannia var det mest forståelse for en slik endring.

Cassie Flynn, UNDP. Foto: UN News.

I land der fossile kilder står for de største utslippene var folk mest støttende til fornybar energi, som Russland (51 %), USA (65 %) og Australia (76 %).

– Myndighetene har folket i ryggen

På spørsmålet om hvorvidt klimaendringene er en global krise, var det størst enighet i Storbritannia og Italia (begge 81 %), mens det var minst enighet i Moldova (50 %).

– Stemmene til folket er klar – de ønsker handling mot klimaendringene, sier Cassie Flynn (bildet), strategisk rådgiver på klimaendringer i UNDP, ifølge The Guardian. – Hvis 64 % av verdensbefolkningen mener vi har en global klimakrise, er det til hjelp for myndighetene når de skal respondere på klimakrisen. Hovedbudskapet er at når myndigheter tar disse store beslutningene, har de folket i ryggen.


- Annonse -
Vil du annonsere her?