Mohamed Masheed. Foto: Camadrilena / Wikimedia Commons / CC.
- Annonse -

Hendelsen skjedde torsdag.

Bomben skal ha gått av da han satte seg inn i bilen sin, og skjedde i landets hovedstad Malé, ved Nasheeds bosted.

Nasheed ble Maldivenes første demokratisk valgte president i 2008, og han er for tiden speaker i landets nasjonalforsamling. Etter bombeangrepet ble han i all hast kjørt til et lokalt sykehus for behandling. Myndighetene har foreløpig ikke gitt detaljer om Nasheeds tilstand. Tilstanden skal ikke være livstruende.

Etterforskningen pågår. En tjenestemann hos myndighetene har antydet at eksplosjonen kan ha blitt forårsaket av «improviserte eksplosiver, muligens rigget opp til en parkert motorsykkel.»

– Feige angrep som disse har ingen plass i samfunnet vårt, sa Maldivenes utenriksminister Abdulla Shahid. – Mine tanker og bønner går til president Nasheed og andre som ble skadet i angrepet, så vel som deres familier.

Klimaaktivister har sendt sine gode ønsker til Nasheed. Arbeidet hans for klimarettferdighet under og etter presidentperioden blir verdsatt av tilhengerne hans. Nasheed ble avsatt ved et kupp i 2012.

Bill McKibben, grunnlegger av den USA-baserte klimaorganisasjonen 350.org, skrev følgende på Twitter: «Be for Mohamed Nasheed, tidligere president på Maldivene og en sann klimahelt. Han ble utsatt for et bombeangrep i dag i Male. Han er på sykehus, og tilstanden hans er alvorlig. «


- Annonse -