Andrew Kroglund. Foto: Privat.

Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) har opplevd sterk medlemsvekst det siste året, og opprettelsen av stillingen som generalsekretær kommer som en følge av denne veksten.

Det opplyser styreleder Steinar Winther Christensen i et intervju med Dagsavisen.

– Jeg går til oppgaven med entusiasme, sier Andrew Kroglund i pressemeldingen fra BKA. – Jeg har lært meg å kjenne BKA som en gjeng meget kompetente og saklige stemmer i klima- og naturdebatten. Nå ser jeg frem til å bidra til at denne viktige velgergruppa får sin stemme enda mer frem i samfunnsdebatten.

Han starter i jobben 1. august.

Kroglund mener kampen for et bedre klima, vår felles natur og en mer rettferdig verden for de som nå vokser opp og de som kommer etter oss, er vår tids definerende kamptema.

– Vi vil sørge for at både den nye regjeringen, Stortinget, næringslivet, forskere og publikum generelt vil få høre våre synspunkter i den neste fireårsperioden som ligger foran oss, sier han.

Veteran i NGO-miljøene

Kroglund (62) har hatt en rekke verv og posisjoner i flere frivillige organisasjoner opp gjennom årene. Han har blant annet vært leder av Regnskogfondet og styreleder i ForUM for utvikling og Miljø. I WWF Verdens naturfond har han vært seniorrådgiver. Som frilanser har Kroglund blant annet jobbet med møteledelse, konferansiervirksomhet, bokanmeldelser og journalistikk (deriblant reportasjer og kronikkinnlegg i Naturpress og Transit magasin). Han er forfatter av flere bøker, den nyeste heter «Termostat» og handler om klimaendringer.

– Ansettelsen er uttrykk for våre ambisjoner på vegne av vår generasjon, til støtte for alle barn som vil måtte bære framtidas klimabyrder, sier styreleder i BKA, Steinar Winther Christensen. Han oppgir at sterk medlemsvekst og voksende oppgaver for den frivillige ledelsen ligger til grunn for opprettelsen av stillingen som generalsekretær.

LES OG HØR PODKAST MED ANDREW KROGLUND / BOKA «TERMOSTAT»

– BKA har stort potensial

– Potensialet til Besteforeldrenes klimaaksjon er stort fordi det blir flere og flere eldre. Dette er mennesker som besitter både ressurser og kunnskaper og som har tid og et ønske om å engasjere seg for barnebarna og landet sitt, sier påtroppende generalsekretær Andrew Kroglund.

Steinar Winther Christensen har vært leder av Besteforeldrenes klimaaksjon siden 2018. Han er ikke imponert over politikernes mot i klimaspørsmålet.

– Politikere i de større partiene mangler mot til å ta klimakrisen på alvor, særlig når det gjelder olje og gass. Det er helt uforståelig at det deles ut flere letelisenser. Dette kan ikke forklares med noe annet enn frykt for å miste velgeroppslutning, og det er litt ynkelig, sier Christensen i innlegget på BKAs nettsider.


- Annonse -