Portland er rammet av hetebølge. Ill.foto: Unsplash / Pixabay.

Det nordvestlige hjørnet av USA er rammet av en uvanlig hetebølge.

Lørdag ble varmerekorden på 42 grader slått i Oregons største by Portland.

Den tidligere rekorden i byen var 41,7 grader, satt i 1965, og det ble målt 42,2 grader lørdag. Men i de nærmeste dagene kan det det bli enda varmere i en region som er mer vant til milde somre.

Yr.no melder at det i dag, søndag, kan bli 45 grader i byen, og det hele topper seg mandag med 47 grader. Folk i byen strømmer nå til fontenene i sentrum for å kjøle seg ned, skriver avisen Portland Tribune. Andre våger seg på et bad i elven Willamette River, til tross for at den skal være forurenset av både kloakk og giftige kjemikalier.

Butikkene er utsolgt for air conditioning-apparater, utendørs testsentre for korona er stengt, og idrettsarrangementer er avlyst. Myndighetene forbereder seg på strømbrudd.

Storbyen Seattle registrerte over 38 grader, den varmeste junidagen noensinne.

Kristie Elb ved University of Washington sier at hetebølgen er en smak av framtiden. På grunn av global oppvarming vil slike hetebølger bli både hyppigere og mer langvarige, sier hun.

Yr sitt varsel for Portland de nærmeste dagene. Foto: Skjermdump.

Når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold (+sakene).

Allerede abonnent? Tusen takk!

- Annonse -
Vil du annonsere her?