Slagsvold Vedum er den eneste politikeren som ikke engang gidder å late som han bryr seg om klima og miljø, mener Halfdan Wiik, medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet / Privat.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Ingen av statsministerkandidatene har en klima- og miljøpolitikk som svarer på de veldige globale utfordringene, der verdens dyreliv forsvinner i rasende tempo, havene forsures og nedsmelting av grønlandsisen er i ferd med å nå et point of no return.

Trygve Slagsvold Vedum er likevel den eneste som ikke engang gidder å late som han bryr seg. 2. juli lot han seg intervjue i Aftenposten, om sine visjoner og planer etter en valgseier. Han lister opp hele 30 prioriterte punkt. Miljø og klima nevnes ikke. Ikke med ett ord!

Vedum vil lage oljepolitikk med Høyre, forteller han. SV skal brukes til å få flertall for rollback av kommunereformer o.l. Hva han vil gjøre med klimatoppmøtet i Glasgow et par måneder etter valget, der landene skal legge fram nye klimamål fem år etter Paris, sier han ingenting om. 

I en situasjon der selv IEA advarer mot ny olje- og gassleting, velger han i stedet å trekke fram den store innsats som ble gjort sommeren 2020, da Sp sammen med Ap og FrP fikk forsterka skattesubsidiene for oljeindustrien, uten andre mål for politikken enn å peise på for videre virksomhet.

Sp mener alvor når de heller vil ha en mindretallsregjering med Ap enn en flertallsregjering med SV. En slik regjering vil kunne lene seg mot Høyre og FrP i alle avgjørende spørsmål om olje, klima, samferdsel og naturvern. Det meste vil bli som nå, ingen særinteresser trenger å engste seg.

Det er i alle fall det statsministerkandidat Vedum håper på. Som velgere må vi ta ham på alvor. Den som vil bruke sin stemmerett på vegne av barn og unge, naturen, og dem som ennå ikke er født, har flere gode alternativer, både på borgerlig og sosialistisk side.


- Annonse -