Helene Uri og Karl Ove Knausgård har signert forfatteroppropet. Foto: Skjermdump, VG / Wikimedia Commos, CC / Kjetil Ree, CC.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

33 kjente forfattere har skrevet under på et opprop som Maja Lunde og Anne Sverdrup-Thygeson står bak.

I oppropet – som er på trykk i VG i dag – anbefaler forfatterne folk om å stemme på et av partiene som har «mest troverdig politikk» når det gjelder tiltak mot klimaendringer og naturtap.

Forfatterne har lagt Naturvernforbundets gjennomgang av partiprogrammer og spørsmålsrunde til partiene, til grunn for sine råd.

«Det trengs et vendepunkt. Stortingsvalget 2021 MÅ være et klima- og naturvalg. Naturvernforbundet har spurt partiene om deres tiltak mot klimaendringer og naturtap. Partiene deler seg i tre grupper når det kommer til hva de ønsker å gjøre for naturen. Dårligst ut kommer Senterpartiet, Høyre og Frp, i midten ligger KrF og Ap, mens SV, MDG, Rødt og Venstre har den mest troverdige politikken på området. Tar man natur- og klimakrisen på alvor, bør man stemme på et av partiene som ønsker handling», står det i oppropet.

– Vi har en følelse av å ha kniven på strupen, sier Maja Lunde til VG. Lunde har blant annet skrevet bestselgeren «Bienes historie».

Blant de 33 forfatterne og kunstnerne som har underskrevet oppropet er Anne Holt, Jo Nesbø, Karl Ove Knausgård, Vigdis Hjort og Helene Uri.


- Annonse -