BKK inngår leverandøravtale med svensk batteriprodusent

BKK har nå mottatt det første av flere mobile batterier fra den svenske batteriprodusenten Northvolt.

Batteriene er modulære og skalerbare, og skal gjøre det enklere å ta i bruk elektriske anleggsmaskiner uavhengig av kapasitet i strømnettet.

– I tiden fremover vil vi teste batterier opp mot ulike behov hos våre kunder. Erfaringene vil vi formidle videre til Northvolt for å støtte deres utvikling av det mobile batterisystemet, sier Camilla Moster, leder for Mobil energi i BKK. Satsingen blir snart en del av Eviny når BKK deles i to merkevarer.

Den første testen ble nylig gjennomført med en kablet elektrisk gravemaskin som er i sving for å ruste opp Nygårdsparken i Bergen. Der ble det testet off-grid tilkobling av maskinen direkte i batteriet, og alt fungerte som det skulle, opplyser BKK.

– Mobile Voltpack System er en batteriløsning som kan utgjøre en betydelig forskjell for at byggebransjen skal bli i stand til å redusere sine utslipp og bruke større mengder utslippsfri elektrisk kraft på byggeplasser. Vi gleder oss til å se BKK som en av de første som demonstrerer dette, sier Emad Zand, president i Northvolt Systems.

Annonse

- Annonse -