Line Lund Fjellvær er ny klima- og miljødirektør i Trøndelag

I dag har Line Lund Fjellvær fra Stjørdal sin første arbeidsdag som avdelingsdirektør i klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Hun overtar etter Bjørnar Wiseth som har gått av med pensjon.

Fjellvær fikk stillingen i sommer. Hun har en master i organisasjon og relasjonsledelse fra Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hennes faglige bakgrunn er grunnfag i biologi samt ressurs og miljøgeologi. I tillegg har Fjellvær tatt lærerutdanning ved Nottingham Trent University. 

Fjellvær har blant annet erfaring fra organisasjonslivet, offentlig forvaltning, en forskningsinstitusjon og bransjeorganisasjon for vannkraft. Hun kommer nå fra stillingen som seksjonsleder for vannseksjonen i Miljødirektoratet, med ansvar for vannforvaltning, restaurering, kalking og landbruksforurensing.

– Jeg har et hjerte for byråkratiet og stillingen som klima- og miljødirektør er en anledning til å bidra med min kompetanse og engasjement til et rent og bærekraftig miljø, sier Line Lund Fjellvær.

– Vi er glade for å kunne ønske Fjellvær velkommen om bord. Her venter spennende oppgaver, sier assisterende statsforvalter Øystein Johannessen.

– Et rent og rikt miljø er selve livsgrunnlaget for oss alle, og vi står foran krevende omstillinger. Vi må tilpasse oss klimaendringene, bruke ressursene mer effektivt, endre oss til et lavutslippssamfunn og samtidig ta vare på naturmangfoldet. Jeg føler meg trygg på at Line Lund Fjellvær med sin bakgrunn og erfaring er den rette til å løse våre oppgaver på dette området, sier Johannessen.


- Annonse -