Naturviterprisen skal gis ut til en faglig dyktig naturviter som fremhever naturviterfagene, driver god formidling og medvirker til en bærekraftig utvikling av samfunnet.

Nå er det klart hvem som får den aller første prisen, og det er marinbiologen Pia Ve Dahlen fra Sarpsborg.

Hun får prisen for sin formidable innsats for å fremme naturvitenskapelig kunnskap om havet, heter det i en pressemelding.

Naturviterprisens jury fremhever Pia Ve Dahlen som en svært engasjert og foretaksom marinbiolog som gjør en formidabel innsats for å fremme naturviterfaget.

— I 2015 startet hun festivalen Passion for Ocean, som nå er blitt en folkebevegelse. Hun jobber for at alle skal finne sin grunn til å digge havet, ta bedre vare på det og vite hvordan man gjør det, sier juryleder Alvhild Hedstein. Hun kunngjorde vinneren direkte på Naturviternes Facebook-side onsdag 27. oktober.

Topp på alle fire kriterier

Juryen legger også vekt på at Pia Ve Dahlen er en utrolig dyktig formidler av komplisert naturvitenskapelig kunnskap på en veldig folkelig og forståelig måte.

— Pia Ve Dahlen scorer rett og slett topp på alle de fire kriteriene til prisen. Vi gleder oss til å følge henne videre og gratulerer med verdens første naturviterpris i Norge, sa juryens leder.

Prisutdelingen finner sted under Naturviterforum torsdag 4. november kl. 09.00 på Oslo Kongressenter. Pia Ve Dahlen vil da holde foredrag i forbindelse med prisutdelingen.

Om Naturviterprisen

Naturviterprisen er opprettet av Naturviterne og skal deles ut til en naturviter som har utmerket seg med:

  • faglig dyktighet
  • medvirkning til bærekraftig utvikling av samfunnet
  • fremhevet naturviterfagene
  • god formidling av arbeidet

Naturviterprisen er på kr 50.000,- en statuett og et diplom.

Naturviterprisen deles ut 4. november på Naturviterforum.


- Annonse -
Vil du annonsere her?