Oljerigg. Foto: Pixabay.

Byrådet i den amerikanske storbyen gjorde sitt vedtak onsdag denne uka.

Ifølge nettstedet IEEFA, som siterer den amerikanske nyhetskanalen CNBC, kommer vedtaket som en følge av mange tiår med klager fra innbyggere som sliter med helseproblemer knyttet til å leve nær boreinstallasjonene.

Utfasingen av eksisterende brønner skal gå over 5 år.

Det skal være over 5 000 aktive brønner i fylket LA, og mer enn 1 000 aktive eller stengte brønner innenfor bygrensa. Over en halv million av innbyggerne bor bare noen hundre meter fra brønner som slipper ut benzen, hydrogensulfid, partikler og formaldehyd. Plagene er størst i områder der det bor mest afroamerikanere eller latinoamerikanere, ifølge IEEFA.

Det vises til forskning som forteller om større risk for tidligfødsel, astma, pustebesvær og kreft, dersom man bor nær olje eller gassbrønner.

Los Angeles er blant de verste byene i USA når det gjelder luftforurensing, trass i at delstaten California har et omdømme som ledende på miljøforhold. I tillegg til problemene fra olje- og gassboring har regionen høye nivåer av ozonforurensing og smog.


- Annonse -
Vil du annonsere her?