To NU-medlemmer arresteres tirsdag. Foto: Amanda Orlich.

Demonstranter ved Førdefjorden fra Natur og Ungdom har til nå blitt ilagt bøter for mer enn 350.000 kroner, opplyser organisasjonen.

Til sammen har vel 40 aktivister blitt arrestert i sammenheng med aksjonene mot gruveprosjektet til Nordic Mining.

Natur og Ungdom opplyser at aksjonister stanset arbeidet tirsdag morgen, men politiet var på plass etter halvannen time. Organsiasjonen opplyser videre at de planlegger å trappe opp aksjonene mot slutten av uken.

Selskapet Nordic Mining skal utvinne titanmineralet rutil fra Engebøfjellet. Restmassene fra rutilproduksjonen skal deponeres på vel 300 meters dyp i Førdefjorden, noe som har utløst kraftige protester fra miljøbevegelsen. Havforskningsinstituttet har frarådet å dumpe gruveavfall i fjorden.

Rutil benyttes hovedsakelig til produksjon av miljøvennlig pigment eller som råstoff til titanmetall. Forskningsstiftelsen Sintef har tidligere anslått at prosjektet kan gi 170 arbeidsplasser direkte knyttet til produksjonen som er anslått til å pågå i 50 år.

(©NTB)

- Annonse -
Vil du annonsere her?