Værvarselet for juli 2022 er illevarslende likt 2050-hypotesen. Ill.: Fra en tweet av forsker Simon Lee.

Met Office i Storbritannia, tilsvarende Meteorologisk Institutt i Norge, forsøkte for to år siden å forutsi hva en værmelding i 2050 ville inneholde.

I forutsigelsen for de britiske øyer blir julitemperaturer på 40 grader og over det, vanlig 28 år fram i tid.

Men allerede til uken kan temperaturene noen steder i England komme opp i for eksempel 40 grader i skyggen, ifølge britiske varsler. Det vil i så fall være en typisk varm sommerdag slik prediksjonene for 2050 ble satt i 2020.

I en tweet kommenterer atmosfæreforskeren Simon Lee ved Columbia University i New York dette. Hans bilder fra de to værkartene viser at temperaturbildet er ganske likt for de to tidspunktene.

Hvor varmt det faktisk blir får vi trolig vite tirsdag, som er ventet å bli den varmeste dagen. Da trenger den varme luften fra hetebølgen rundt Middelhavet og Afrika opp til Storbritannia. Yr varsler søndag kveld 36 grader som høyeste temperatur i London, mens Cambridge skal få 38 grader. Varmerekorden er i dag på 38,7 grader og ble satt nettopp i Cambridge, 25. juli 2019.

Den varme luften skal også sneie oppom Norge, og det ventes temperaturer på mellom 25 og 30 grader noen steder i Sør-Norge.


- Annonse -
Vil du annonsere her?