Greenpeace-leder Frode Pleym foran de andre aktivistene på hagefesten til Equinor. Foto: marte Haarstad, Greenpeace.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Aktivister fra Greenpeace, Extinction Rebellion og Stopp Oljeletinga utfører tirsdag kveld en blokade av Equinors hagefest under oljemessa ONS i Stavanger.

Aktivistene har som hovedkrav at Equinor stopper planene om å bygge ut verdens nordligste oljefelt, Wisting.

Miljøaktivistene har sperret veien inn til hagefesten og de blokkerer samtidig hovedinngangen til Equinors kontorer.

Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge, deltar i aksjonen.

– Vi vil gjøre det klinkende klart for Equinor og alle de innflytelsesrike gjestene deres at . Vi vil ikke godta nye oljefelt som Wisting mens verden raskt varmes opp, og vi kommer ikke til å gi oss før Equinor avlyser Wisting-feltet og andre nye oljeprosjekter og heller satser på fornybart, sier Pleym i pressemeldingen som er sendt ut.

Foto: Anton Verho, Greenpeace.

«Motbydelig oppførsel»

Jonas Kittelsen, aktivist og talsperson for Extinction Rebellion, mener all oljeleting må stanses dersom vi skal være sikret en levedyktig framtid.

– Likevel jobber Equinor på spreng for å få godkjent skandaleprosjektet Wisting i et sårbart arktisk område, noe som som vil overstige ethvert karbonbudsjett. Nå skal de på toppen av det hele feire seg selv. En mer motbydelig oppførsel får du ikke. Derfor setter jeg meg i veien.

Vebjørn Bjelland Berg, aktivist i Stopp Oljeletinga, sier dette:

– Europa brenner, og staten fortsetter å tillate farlige og uansvarlige oljeselskaper som Equinor å helle bensin på bålet. Kampanjen Stopp Oljeletinga krever full stans i all videre oljeleting, og jeg setter meg i veien i dag i full støtte bak kravet om å stanse det livstruende Wisting-prosjektet.

Foto: Anton Verho, Greenpeace.

Støtte – og sinne

Her er en av reaksjonene på sosiale medier tirsdag kveld, etter at festkrasjen ble kjent:

«En tredjedel av Pakistan er nå under vann som en direkte konsekvens av stadig heftigere ekstremvær, en situasjon oljebransjen med viten og vilje er med på å forverre. Og det er ingen brems i sikte. Alt for å tjene penger. Arresteres oljetoppene? Nei, isteden arresteres klimaaktivister som desperat prøver å få verdens rike til å skifte retning. Bryr oljetoppene seg? Næh. De feirer med champagne.»

Andre var mindre imponert over aktivistene:

«De burde blitt arrestert og innlagt på mentalsykehus for klimahysteri og fått medisiner og behandling for lidelsene sine.»

Og …

«Lurer på hva de har tenkt å leve av, kanskje uføretrygd!»


- Annonse -