Leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. Foto: Framtiden i våre hender.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Prisen er blant Norges største priser til allmennyttige formål, og består av en statuett av Per Ung og et pengebeløp som i 2022 er på to millioner kroner.

– Verden står nå midt i en klima- og naturkrise og er på full fart inn i en global matkrise. Å motta Bergesenprisen for vår kamp mot matsvinnet føles derfor ekstra meningsfylt og viktig akkurat nå. Jeg er stolt, takknemlig og utrolig glad, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, i pressemeldingen som Bergesenstiftelsen har sendt ut.

– Inspirerer

Per Conradi Andersen, styreleder i Bergesenstiftelsen, sier at årets pris går til en miljø- og solidaritetsorganisasjon som er ledende i Norge i arbeidet for en mer rettferdig og miljøvennlig fordeling av verdens ressurser.

– Gjennom å avdekke overforbruk og drive påvirkningsarbeid i samfunnet generelt, og spesielt overfor politikere og bedrifter, inspirerer Framtiden i våre hender til enkle og rettferdige bidrag til løsning av klima- og naturkrisen, sier Andersen.

Innsats mot matsvinn

Bergesenstiftelsens styre vil spesielt fremheve Framtiden i våre henders arbeid for å redusere matsvinn.

«Her jobber organisasjonen på mange plan, både overfor myndigheter, virksomheter og enkeltpersoner. Blant annet har organisasjonen et større prosjekt på landets folkehøgskoler, som bidrar til at flere tusen ungdommer hvert år får mer kunnskap om og praktisk erfaring med en mer miljøvennlig hverdag. Organisasjonen arrangerer også konkurranser der bedrifter konkurrerer om å bli best på å kutte sitt eget matsvinn», heter det i omtalen av FIVH.

– Unik anerkjennelse

– Dette er en unik anerkjennelse av det fantastiske arbeidet som alle frivillige og ansatte i Framtiden i våre hender gjør for å bremse matsvinnet i Norge. Nå kaster vi over 1200 tonn spiselig mat hver eneste dag. Hvert minutt går nesten 200 brød i søpla. Maten vi kaster hver dag fører til like store klimagassutslipp som det daglige utslippet fra over 500 000 fossile biler, og den kunne mettet over en million mennesker, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Bergesenprisen ble delt ut for første gang i 1988, og deles ut årlig.


- Annonse -