Sophie Wiik (t. v.) fra kampanjen Too Good To Go, og Anja Bakken Riise, leder i FIVH (Foto: Instagram/FIVH).
- Annonse -

Med anslagsvis 70.000 besøkende skal det konsumeres betydelige mengder med mat i Agder-byen i løpet av uka.

Men all maten blir ikke spist opp, og dette matsvinnet skal minimeres, har Framtiden i våre hender, Blå Kors og TooGoodToGo bestemt seg for. Sistnevnte er både en landsomfattende holdningskampanje mot matsvinn og en app med samme navn. FIVH har i lang tid hatt bekjempelse av matsvinn på sin agenda.

De samarbeidende partene promoterer kampanjen fra standen til FIVH på Torvet i Arendal. Overskuddsmat fra så mange arrangementer som mulig blir samlet inn og distribuert fra standen til lokale veldedige organisasjoner, som er Blåkors, Frelsesarmeen og IOGT. Dersom det blir noe til overs etter det legges det inn på appen.

Skjermdump av appen TooGoodToGo.

100 kilo mat på to dager

Anja Bakken Riise fra FIVH opplyser at på de første to dagene av Arendalsuka har det blitt samlet inn totalt 100,6 kilo med mat fra arrangementene og fra appen TooGoodToGo. På tirsdag var det mange arrangementer som hadde meldt seg på til å levere overskuddsmat, men som gikk tomme.

– Og det er jo også veldig bra! I løpet av bare to dager har vi klart å redde 100 kg med mat fra å gå i søpla, og det er vi veldig glade for. I dag tilsvarer matsvinnet i Norge utslippene fra 400.000 biler. Det må vi alle gjøre noe med, sier Anja Bakken Riise.

Oppfordrer flere til å bli med

Hun håper at alle arrangementene på Arendalsuka får spist opp mest mulig av maten de serverer. Men skjer ikke det har hun en oppfordring.

– Sannsynligvis er det mange som ikke klarer det, og derfor håper jeg enda flere vil ta kontakt med Framtiden i våre hender og TooGoogToGo sånn at vi kan fordele maten videre til mennesker som trenger den gjennom vårt samarbeid med Blå Kors, Frelsesarméen og IOGT her i Arendal, avslutter Riise.

Kampanjen poster glimt fra aktiviteten sin på sosiale medier, som forteller noe om resultatene underveis. Her en Instagram-post tirsdag:

 

 

Appen TooGoodToGo gir brukerne mulighet til å søke opp butikker og distribusjonssteder som deltar i nettverket. Overskuddsmaten som tilbys kan betales via appen og hentes til et angitt hentetidspunkt.


 

- Annonse -