Stikkord: matsvinn
– Vi er langt fra i mål, men er glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier talsperson for butikkjeden.
Utvalg dropper egen matkastelov – men vil skjerpe regelverket for matsvinn
NTB-Marius Helge Larsen og Kjetil F. Aasmundsson -
Utvalget anbefaler ikke én særskilt matkastelov, men peker på flere ulike bestemmelser som til sammen vil kunne utgjøre en matkastelovgivning.
Det er hjemme hos oss forbrukere matsvinnet beregnes å være størst, selv om det skjer i flere sektorer.
Framtiden i våre hender fikk Bergesenprisen for kampen mot matsvinn: – Unik anerkjennelse
Redaksjonen -
FIVHs innsats mot matsvinn framheves.
Ny norsk nettportal: «Skal vi velge vegetarburger eller hamburger?», «Har dyra hatt det bra?»
Redaksjonen -
Tre miljøorganisasjoner har deltatt i samarbeidet om den nye nettsiden, men ingen dyrevernorganisasjoner.
Blant de som deltar er Tine, Nortura, BAMA, YARA, NMBU og Skift.
Årlig kaster vi totalt 453 650 tonn spiselig mat i Norge, ifølge Hovedrapporten for matsvinn 2020.
I løpet av våren tas et automatisk stekeverktøy i bruk i alle Meny-butikker. Teknologien er utviklet i Norge og er basert på avanserte algoritmer.
I Norge kaster vi 390 000 tonn mat i året, og matproduksjon står for 30 prosent av klimagassutslipp i verden. Men tiltak virker.
"Matsvinn er selvsagt ikke bare et miljøproblem, men også hodeløs, økonomisk politikk. I Norge kaster vi mat til en verdi av 22 milliarder kroner årlig", skriver kronikkforfatteren.