tirsdag, august 9, 2022
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
Hjem Stikkord Matsvinn

Stikkord: matsvinn

Blant de som deltar er Tine, Nortura, BAMA, YARA, NMBU og Skift.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Årlig kaster vi totalt 453 650 tonn spiselig mat i Norge, ifølge Hovedrapporten for matsvinn 2020.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
I løpet av våren tas et automatisk stekeverktøy i bruk i alle Meny-butikker. Teknologien er utviklet i Norge og er basert på avanserte algoritmer.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
I Norge kaster vi 390 000 tonn mat i året, og matproduksjon står for 30 prosent av klimagassutslipp i verden. Men tiltak virker.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
"Matsvinn er selvsagt ikke bare et miljøproblem, men også hodeløs, økonomisk politikk. I Norge kaster vi mat til en verdi av 22 milliarder kroner årlig", skriver kronikkforfatteren.
I Norge kastes det årlig mer enn 390 000 tonn spiselig mat, eller 74 kg per innbygger. En fersk undersøkelse har avdekket hvem som er mest bevisst på matsvinn.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Koronakrisen har gjort nordmenn mer bevisste på ikke å kaste mat, og det har blitt viktigere at den er norskprodusert.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.

Mat-app har reddet 100.000 matporsjoner

Men problemet kan gjøres noe med, og en del av løsningen er bruk av digitale verktøy. I Meny-butikkene (over 70 hittil) her i landet tilbys billig overskuddsmat som selges gjennom appen Too Good To Go. Høsten 2017 startet testbutikken Meny Bjølsen i Oslo å legge ut poser med overskuddsmat, og...
India er en av verdens største matvareprodusenter. Matindustrien er i sterk vekst og dens bidrag til verdens matvarehandel øker hvert eneste år. I India er matindustrien en sektor preget av sterk vekst og høy fortjeneste. Det skyldes et enormt potensial for verdiskapning, særlig innen matforedlingsindustrien. Paradokset er at millioner av...
Selskapet peker også på samarbeidet med Matsentralen som viktig årsak til resultatet, i tillegg til virkningen av at flere av butikkene har innført nedprising av matvarer som nærmer seg holdbarhetsdato. Norgesgruppen opplyser at et nytt system med integrert datovarsling for holdbarhet kom på plass i kjedene i året som gikk....